TV-Moment Van Het Jaar nu al bekend

Terwijl Wilhelders van Nassaue alweer de aanzet geeft om de rest van de regering per direct weer voor het malle circusaapje te laten spelen, dook Hard Koppie even in de televee-geschiedenis van dit jaar en verkoos een tweetal mediagebeurtenissen ex-aequo op nummer 1.

Alle Henk-Jan Smitsen, Gordonia’s en necrofiele Paay-lilliputters moesten het afleggen tegen een tweetal groepen die ogenschijnlijk niets met elkaar vandoen hebben, maar toonden. Zowel de het publiek van het CDA-congres als de Chileense mijnwerkers hebben een gedeelde eerste plek weten te bemachtigen.

Niet vanwege het ‘vor uns liegt Verhagen, in uns marschiert Verhagen und hinter uns kommt Verhagen-betoog van Camiel Eurlings. Ook niet vanwege de geraffineerde mediagenieke Chileense president Sebastian Pinera, maar vanwege de echtheid, vanwege de emotie, vanwege de pit en de donder.

De edelfiguranten van het CDA-congres alsook de Chileense mijnwerkers ontstegen hun rol ten koste van het media-apparaat en ontpopte zich als de ware televisiehelden van 2010. Want hoe vaak ook Pinera ongemakkelijk het oog van de camera in de gaten hield, en hoe hard Hitlerjugendbube Eurlings zijn leider vereerde, het was het volk dat sprak. Met ware emoties, niet gekunsteld en niet bedacht. Echte tranen versus krokodillenvocht. Geen strategie. Echt verdriet, echt geluk en echte woede. En exact daarvan kan de ‘Ausweis bittte- Wildersklucht’ nog veel, heel veel leren.

Advertenties
Getagged , , , , ,
Advertenties
%d bloggers liken dit: