Enige echte shag en peuken top 5

Een sigaret is een rolletje tabak, meestal korter dan 10 centimeter, bijeengehouden door een dun papieren kokertje. Dit kokertje kan al dan niet een filter bevatten.  Sigaret komt van het Franse Cigarette(Sigaartje) en is een afgeleide van de sigaar. Het restant van een opgerookte sigaret heet peuk. Met een “pakje peuken” wordt in Nederland wel een pakje sigaretten aangeduid. (…) De sigaret is ontstaan als een papiertje met wat tabak ertussen, een soort shag. Het gebruik ervan werd verspreid door soldaten, te beginnen met soldaten uit de Krimoorlog (1854-1856), die de sigaret uit Turkije meebrachten naar Europa. Bla bla bla. Boeiuh…

Waar het werkelijk om gaat zijn de prima te roken saffies, stokjes, staafjes, peuken. Kortom de Shag & Peuken top 5

Nummer 5:

Samson shag. Een goed gerolde Samsom smaakt lekker zoet en niet al te zwaar. De stoere leeuw op het pakje geeft de shag een extra stoer imago. Samson shag hoort dan ook zeker thuis in de Shag & Peuken top 5.

Nummer 4:

Lucky Strike. Een geliefde peuk onder de hardcore rokers. Een saffie met een scherpe smaak dat veel verstokte rokers maar wat graag in hun keelgat voelen kriebelen. Geheel terecht op nummer 4 in de Shag & Peuken top 5, Lucky Strike.

Nummer 3:

Chesterfield. Mooie verpakking, robuust edoch geraffineerd. De smaak is voor liefhebbers, maar eens een Chesterfieldroker, altijd een Chesterfieldroker. Dit kleine genotsstaaf mag dab ook de derde plek vullen.

Nummer 2:

Van Nelle Export. Bijna was deze sigaret ex aequo met onderstaande peuk geeindigd. Van Nelle Export is shag met ballen. Een dergelijk shaggie rook je met een rechte rug en een gebalde vuist tegen de wind. Export rokers zijn bikkels en genieten tot de allerlaatste teug van deze pittige shag. Van Nelle Export kreeg de tweede plek in de Shag & Peuken top 5 omdat de geur net iets te aanwezig is binnen een sociale omgeving.

Nummer 1:

Marlboro. Met name de big box van Marlboro kan de goedkeuring van het test-team wegdragen. Een aangenaam verslavende peuk die al sinds het bestaan voor controverse zorgt. Twee bekende mythen zijn dat Marlboro de Ku Klux Klan zou sponsoren en dat het door de illuminatie in het leven is geroepen. Marlboro, een merk dat niet alleen heerlijk wegpaft, maar tevens zichzelf uitstekend verkoopt. Marlboro mag dan ook als terechte winnaar het hoogste podiumblok beklimmen.

Advertenties

2 thoughts on “Enige echte shag en peuken top 5

  1. J. Smith schreef:

    Ik mis mijn geliefde Camel om zowel de smaak als de verpakking.
    De dromedaris in reliëf en het verstopte Manneke Pis, pure kunst!

  2. Dr.D schreef:

    Nâh… Heb zoiets van als het brandt kun je `t roken.

Reacties zijn gesloten.

Advertenties
%d bloggers liken dit: