Maxime Verhagen mag Paus wippen

Het is hem gelukt, bijna. De poldervariant van Francis Ford Coppola, Maxime Verhagen kan als diplomatieke rat de paus van zijn troon stoten. Een Christen die zijn eigen plan trekt dat wel lukt. Eerlijk is eerlijk, hulde voor Maxime. Wat een klucht, chapeau. We gaan weer oorlog voeren in Aghanistan, geheel in de lijn van de joods-christelijke traditie.

Maxime had er als minister van Buitenlandse Zaken lak aan. – het domme gepeupel, ook wel bekend als De Nederlander, u dus – wilde helemaal geen oorlog. Kost klauwen met geld en dode casualties of war kwamen met een hogere frequentie terug dan de gipsvluchten uit Oostenrijk. Dat vinden wij niet leuk. Onze positie in het buitenland en de kont van Obama kussen (ook heel gristelijk) is echter veel belangrijker voor Verhagen. Daarbij is collateral damage eenvoudig weg te wassen in de nieuw en verbeterde Onschuld.

Het moorden en sneuvelen wordt dus hervat.  Of er nu negenhonderd F-16’s meegaan onder de noemer van het begeleiden van politietrainers, of het afmaken waar we mee bezig waren, we gaan toch. Hoogstens zou de PVDA met haar zetels plots last kunnen krijgen van ruggengraatontwikkeling. Maar aangezien de geschiedenis duidelijk het tegendeel heeft aangetoond, zullen ze voortzetten waar men wel heel consequent in is: windhanen.

We gaan terug. De weg is vrij, the road is clear. Golfje Oscar, Golfje Oscar, Golfje Oscar! Minesweeper Maxime heeft zelfs de bermbommen al ontmanteld en de Navo reeds gepamperd. Ren je rot en es geht los. En u? Uw mening? Erg grappig. U bent natuurlijk nog steeds de nitwit die u was, er heilig van overtuigd dat wanneer je het een democratie noemt, het er ook eentje is. Met een kushandje van Maxime.

Korporaal Spitsstrook meldt zich voor zijn uitzending.


Advertenties
Getagged , , ,

2 thoughts on “Maxime Verhagen mag Paus wippen

  1. christinA eijkhout schreef:

    Ja Verhagen=rataplan

  2. Luuk schreef:

    “Ik had de tranen in mijn ogen Henk” – klinkt als Mengvoeders UniTed van Theo Maassen.

Reacties zijn gesloten.

Advertenties
%d bloggers liken dit: