Dreamnightcolumn: Amsterdammers janken niet

Eberhard, jij komt uit de Baarsjes, toch? Mooi! Kan ik je ook zo aanspreken: Wat een achterlijke klootmongool ben je ook. Wat enorme pislul, een hansworst, een muppet. Waar en hoe kom je op het achterlijke idee om in gesprek te gaan met de organisatie van Dreamnight?

Je zit verkeerd vriend. Je zit zo godsgruwelijk verkeerd. Je zit bij de verkeerde partij, dropveter. Je moet bij de importklaagprovincialen gaan zitten. Het net-niet-volk. Omdat zij janken over geluidsoverlast eens per jaar, zou het hoogtepunt van dit jaarlijkse uitje voor zieke kinderen geen doorgang kunnen vinden? Sodeflikker toch een eind op Eberhard. Dit zijn geen Amsterdammers, ga toch weg. Echte Amsterdammers hebben een hart voor kinderen. Helemaal voor zieke kinderen. Amsterdammers janken niet Eberhard, die kankeren.

Wat heb je te overleggen bij de vrijwilligers die doodzieke kinderen een onvergetelijke dag willen bezorgen? Helemaal niks, noppes, niente, nada. Je moet bij de kantoorballen zijn, de rijkelui’s kindjes, het alles-voor-het-geld,-maar-niet-voor-een-half-uurtje-plezier-voor-de-zieke-kinderen uitschot. Daar moet je zijn makker. Je moet burgemeester spelen bij de diepdroeve provinciale importmeuk, mensen die geen ene fuck met Amsterdam van doen hebben, maar je stad enkel als een parasiet uitzuigen.

En daar Eberhard moet je godverdomme op je strepen gaan staan, druif! Daar moet je je ballen tonen, daar moet je zeggen: Luister stelletje over het paard getilde prutslutsers, natuurlijk gaat Dreamnight door, met alle toeters en bellen. Geen discussie mogelijk. DAN ben je burgemeester van Amsterdam en dan ben je geen jankert.  En anders zout je maar weer op naar maar het Haagse pluche, waar je over de rug van zieke kinderen politiek gaat bedrijven. Wees een vent, toon je ballen en ga op je strepen staan. Of bied een alternatief. Bijvoorbeeld de optie dat de harde kern van Ajax en Feyenoord op die dag hand in had door de Plantagebuurt zullen trekken en zo godsgruwelijk veel lawaai maken dat Theo van Gogh postuum een enorme erectie krijgt. Jij kunt dat Eberhard. Want jij bent geen jankert. Toch?

Advertenties

3 thoughts on “Dreamnightcolumn: Amsterdammers janken niet

  1. mumke schreef:

    11 jaar bestaat dat, compleet met lawaai.

    Maar verbieden is blijkbaar een landelijke trend, in de 80er en 90er jaren gebeurde zo’n lawaairit wel elk jaar ergens.

  2. Anna schreef:

    Hear hear, duw die avond die zeurbewoners maar de geluidsdichte bunker van de Stopera in en geef die kinderen een knalfeest, compleet met veel toeters en bellen. En dit jaar met extra veel sirenes, motoren van de HA én alvast een eerste JSF in actie.

  3. […] Jullie zijn de geneugten van de stad niet waard als je op hoge toon dorpse rust eist. Jullie zijn geen Amsterdammers , jullie wonen er alleen. En dat vinden wij, niet-nimby’s, niet leuk en jullie, getuige jullie […]

Reacties zijn gesloten.

Advertenties
%d bloggers liken dit: