Primates Stupido

Ergens tussen het aanhouden van een oorlogsmisdadiger en het overlijden van een vissenkomliefhebber sneuvelde het nieuws over het misbruik van een gehandicapte medemens. De Daily Sjuul spendeerde er wel wat chocolatierswerk aan, maar echt stof deed het niet opwaaien in ons zonovergoten vlakke landje. Toch mag het ronduit schokkend worden genoemd dat Peter Janssen a.ka. the Vegan Streaker van alle kanten gebruikt, misbruikt en ingezet werd voor een zogenaamd hoger doel. Natuurlijk ben je in beginsel al niet fruitig in je hoofd wanneer je met je muizenpieletje op het vlezige lichaam van Paul de Leeuw gaat zitten om ’vlees = moord’ te roepen bij publiek wier meerwaarde beperkt blijft tot de rol van klapvee voor een presentator wiens uiterste houdbaarheidsdatum jaren geleden al verstreken is. Maar Peter is gehandicapt. Zie je niet direct. Is wel zo. Peter is namelijk autistisch.
Niks mis mee. Die mensen zijn er ook. Klopt, maar anders wordt het verhaal wanneer deze gehandicapte jongen door derden wordt ingezet om als stommetje op tv te verschijnen. Dezelfde derden die door niemand ooit ergens in de media met hun tronie in beeld kwamen. Nee, het was gekke Petertje die in zijn onderbroekje de uitzending van Paul de Leeuw moest verstoren. Het was malle Petertje die serieus genomen wilde worden bij Nova. En het is debiele Petertje wiens apenkoppie met luciferlijfje Google vervuilt. De regisseurs en producenten van deze Biafraanse freakshow blijven verscholen achter Hamas-sjaaltjes met zwarte kleding en dito kisten. Het was stomme Petertje die het vuile werk mocht opknappen en zoet werd gehouden met een biologisch snoepje om op te sabbelen.
Het is niet de eerste keer dan simpele Petertje tegen de lamp liep. Zijn naam staat in meerdere strafdossiers, onder de kopjes vernieling, bedreiging en het bevrijden van nertsen uit een fokkerij. Om aan te tonen hoe dom en gehandicapter Petertje is, werden de meeste bevrijde nertsen later dood teruggevonden. Kapotgereden of opgevroten. En wie was steeds het haasje? Juist, autitische Petertje.
Peter is makkelijk te manipuleren, eenvoudig voor het karretje te spannen door lieden die zelf te laf zijn om zonder kopvod met open vizier hun tronie te tonen. Alleen dat snapt Petertje niet. Daar is hij te simpel voor. Jammer.

De genadeklap voor Petertje kwam echter niet van ongewassen links, maar van de AIVD. Het was onze secret service die Petertje terwijl hij gehandicapt en al op de grond lag hem nog een doodschop nagaven door onder andere via zijn laptop zich undercover in lieten lichten over de criminele activiteiten van extreem links. Gehandicapte Petertje werd dubbel genaaid. En hard ook.
Iemand heeft  hem gezegd om zijn onderbroekje te showen aan Paul de Leeuw.  Dat doet Petertje wel, want Petertje is gehandicapt. Iemand is op het idee gekomen om via Petertje informatie door te spelen aan de AIVD. Want Petertje is simpel, gehandicapt en autistisch. Iemand is op het idee gekomen om Petertje als een psychiatrische patient op de long stay op de foto te zetten. Arme Petertje. Nog steeds is leeft hij in de waan een bijdrage te hebben geleverd aan een betere wereld, terwjl de rest veilig verscholen in alle anonimeit boe blijft roepen zonder ooit herkend te worden. Petertje heeft nog altijd niet door dat hij van alle kanten misbruikt werd. Als aapje, als clowntje, als loopjongen, als dombo. En misschien is dat maar beter ook…

Advertenties

One thought on “Primates Stupido

  1. christinA eijkhout schreef:

    Ik ben er niet zo kapot van om autisten als groep: gehandicapt te noemen.
    Er zijn er nl. ook veel die uitstekend functioneren, vaak mede door hun autistische trekken.
    Dit laat natuurlijk niet onverlet dat wat die “mol”deed een vieze streek was om juist misbruik te maken van iemands andere kijk en interpretatie van de wereld.
    Maar daarom is het waarschijnlijk ook AIVD…..

Reacties zijn gesloten.

Advertenties
%d bloggers liken dit: