Ja leuk! Kerkpedo’s berechten

Het minste. Het allerminste. Slachtoffers van seksueel misbruik binnen katholieke instellingen moeten minimaal 5000 tot 25.000 euro vergoeding krijgen van de Rooms-Katholieke Kerk. Dat zegt de commissie-Lindenbergh. Deze club onderzoekers stelde dat de vergoedingen aan slachtoffers moeten worden gerelateerd aan de ernst van het misbruik. Het zal de kerk een hele grote worst zijn. Als er een kapitaalkrachtig clubje reli-dwazen is, dan zijn het wel de Rooms-Katholieken. Interessanter wordt het wanneer de commissie stelt dat acht alle rooms-katholieke instellingen verantwoordelijk worden geacht voor de compensatieregeling. Want dan wek je minimaal de schijn van een crimineel groepsverband.

Goed, dat heet winst. Een volle ippon zou echter zijn wanneer de katholieke kerk justitieel weggeschreven wordt als dat wat ze werkelijk zijn. Te weten een criminele organisatie.  Dat mag mijn vurige wens zijn, het is daarbij ook nog eens aan te tonen.

En wanneer en masse misbruik verzwegen wordt, wanneer men elkaar het hand boven het hoofd houdt, en wanneer zelfs in de media zwart op wit wordt aangetoond dat er zelfs in de hoogste regionen van de kerk glashard wordt gelogen, dan spreek je dus over een criminele organisatie. En die moeten voor het bankje. Die moeten berecht worden. Als instituut en als persoon. En dat is meer dan mijn bescheiden mening.

Ik koester geen enkele illusie dat meer dan 2000 jaar christendom zal veranderen, danwel oprecht spijt zal berouwen. Waar ik wel voor pleit, is dat er een collectief besef komt dat deze club door en door rot is, en aantoonbaar crimineel.

Advertenties

One thought on “Ja leuk! Kerkpedo’s berechten

  1. christinA eijkhout schreef:

    Dus wat Wilders doet met islam zou met r.k. ook moeten gebeuren. Oeioeioei, als dat maar kosher is.

Reacties zijn gesloten.

Advertenties
%d bloggers liken dit: