'Niggabitch'

Fittie!! in tijdschrift Jackie. In het magazine valt te lezen dat bij wijze van grap popster Rihanna een ‘niggabitch’ wordt genoemd. Slechte grap? Kan, is niet aan mij om daarin voor iedereen een oordeel over te vellen. Wat echter veel opmerkelijker is, is dat de goegemeente weer een slachtoffer heeft gevonden om tegenaan te schoppen en dat wordt gevoed door de popster zelf. Geen betere vijand, dan een gemeenschappelijke vijand. Rihanna adresseerde een tweet aan hoofdredactrice Eva Hoeke en schrijft het volgende:

“Ik hoop dat je engels kan lezen, want je tijdschrift is een slechte vertegenwoordiging van de evolutie van mensenrechten. Ik vind het respectloos en vrij wanhopig. Had je geen beschaafde informatie meer om af te drukken. Er zijn duizenden Nederlandse meisjes die erkend willen worden voor hun bijdrage aan jullie land, daar had je een artikel over kunnen schrijven. In plaats daarvan, heb je betaald om een stuk te drukken waarin een compleet ras wordt gedegradeerd. Dat is je bijdrage aan deze wereld!”

Het is natuurlijk ook heel gemeen dat een Goliath als Hoeke een al dan niet misplaatste grap maakt over Rihanna.
Voor wie de ironie in bovenstaande zin heeft gemist, is het vele malen erger voor een popster als Rihanna met een dergelijke schare fans, zich in een hoek te laten drukken waar ze in beginsel niet thuishoort. Rihanna zou namelijk beter moeten weten. Hoe meer toehoorders, hoe meer fans, hoe groter je eigen verantwoordelijkheid wordt. Die kennis zou iemand met een sterrenstatus als Rihanna moeten hebben.

Door de aan Eva Hoeke gerichte tweet kruipt ze niet alleen in de rol van slachtoffer, maar zegt tegen al haar fans dat ook te doen en houdt daarmee enkel in stand waar ze tegen ageert.

Het tijdschrift heeft excuses aangeboden voor de grap. De angel is eruit, mea culpa. Rihanna is weer gewoon Rihanna. Maar wanneer is Eva Hoeke gewoon weer Eva? Want pas dan werk je aan een oplossing voor je strijd tegen ongelijkheid, Rihanna.

Advertenties
Getagged , , ,
Advertenties
%d bloggers liken dit: